fredag den 28. januar 2011

Dimission


Idag er en af den slags dage, der varmer en seminarielærers gamle hjerte. Mit arbejde fylder en masse idag, fordi det giver mening, og fordi jeg er rørt. Så jeg håber, at du vil tilgive mig, hvis jeg bliver en smule rørstrømsk.

Idag er der dimissionsfest her på stedet. Dvs. vi hylder de nyuddannede og fester med dem. Temaet er stjerner, og det passer perfekt, for de er stjerner. Jeg har fulgt dem i deres uddannelse. Jeg har set dem forvandle sig fra nye, famlende og forsigtige til selvbevidste, grinende og dygtige stjerner. Kloge har de været hele tiden.

At være under uddannelse er svært. Man må lade sig udfordre, indimellem indvilge i at lade sig føre, selvom man ikke kan få øje på formålet. Der har været modløshed, der har været tårer og vrede på vejen, men der har også været nyopdagelser, sejre og glimt af uforfalsket lykke. Der er blevet slugt kameler og bygget broer.

Jeg har set flere af dem overvinde angsten i forbindelse med eksamen, har set dem blive trykket af egne skyhøje forventninger, og jeg har set dem arbejde med det og komme ud på den anden side styrket. Idag ser jeg dem med eksamensbeviset i hånden. De ser både skrøbelige og seje ud på en gang, og jeg håber, at det må gå dem alle godt.

Jeg håber, at de finder det, de ledere efter ude på det der arbejdsmarked, og jeg ved, at de alle som en, kommer til at gøre en forskel for mennesker. Jeg kan næsten ikke være i egen krop af glæde på deres vegne, og jeg vil bare sige: Tillykke til jer nye pædagoger, og tillykke til os andre med at vi har jer!


torsdag den 13. januar 2011

Lidt om RSS-readere











Jeg ved, at nogle af jer bruger Google Reader mens andre (heriblandt jeg selv) bruger Feedly.

Hvis du hører til en af dem, der bruger Google Reader, fordi du bare aldrig rigtigt kom i gang med Feedlys, kan du læse Julias indlæg her om, hvad Feedly kan give dig (bl.a. overskuelighed og et mere Magasin-agtigt interface).

(PS. både Google Reader og Feedly er gratis og baserer sig på de samme data. Dvs. Feedly bærer selv de samme abonnementer ind i Feedly, som du allerede har i Google Reader)


onsdag den 12. januar 2011

HALLO-LO-LO-LO

Er I derude? Kan I huske hvordan man bruger kommentarfunktionen???

Ja, jeg spørger jo bare... ;-)

lørdag den 8. januar 2011

Lov om sprogvurdering

Anne Petersen, som I skal have til DKK i næste semester, er begyndt at blogge. I kan finde hendes blog her, hvor I også finder hendes første indlæg omkring Lov om sprogvurdering.

For tiden arbejder I jo med faget IIS, og Annes indlæg er af flere grunde interessant. Læs det og fortæl mig gerne i en kommentar herunder, hvilket aspekt du synes er mest interessant i indlægget.

I er selvfølgelig også mere end velkomne til at kommentere på Annes blog. Som bloggere ved I jo bedre end andre, hvor meget det betyder at få resppons på sine indlæg. ;-)

torsdag den 6. januar 2011

Litteratur


Et af mine nytårsfortsætter er, at denne blog ikke kun skal handle om studieteknik og lignende, men at jeg i højere grad også vil dele tanker omkring den litteratur, som jeg læser i løbet af året.

Idag og den næste tid, står den på Henry Jenkins. Henry Jenkins er, som det også fremgår af hans blog en meget produktiv herre. Han skriver, jeg ville gerne skrive det hele kortere, hvis jeg altså havde tid til det. ;-)

Henry Jenkins har igennem 20 år beskæftiget sig med det, som han kalder den digitale revolution. Han betegner sig selv som fan, og har derfor udforsket noget, som han selv er en del af. Han argumenterer godt for fordelene ved netop denne tilgang til feltet.

Anyway, hans bøger er ikke oversat til dansk, og jeg har kastet mig ud i den her, der er den seneste af hans bøger indenfor det område af hans forskning, som jeg interesserer mig for. Den er fra 2006.

Skulle nogle af jer have lyst til at læse Jenkins, vil jeg gerne være med til at diskutere det her i blogosfæren. Relationen til pædagoguddannelsen er nok primært til faget DKK, mens hans metodiske greb kan bruges bredere.



Så ramte vi et nyt år!

Jeg vil starte året med at linke til den måde, at lave præsentationer på, som jeg introducerede jer for før nytår.

Hvis nogle af jer har delt jeres prezi´s på jeres blog, må I meget gerne linke til det indlæg i kommetarfeltet under dette indlæg, så kommer jeg (og sikkert også andre) forbi og kigger.

Gode nytårshilsner og ønsker herfra!