søndag den 29. august 2010

Studieteknik - Pomodoro I

Jeg har været på rundtur blandt meritternes blogs her til aften, og det har været spændende. Nogle er kommet rigtigt godt igang med at blogge, andre er ikke helt kommet igang endnu. Fælles for alle er, at det er en ny måde at være studerende på.

Den nye måde kræver øvelse og tilvænning. For nogle bliver det måske svært, at få læst og studeret nok, mens det for andre måske bliver svært at få holdt igen, ikke at studere livet
af sig selv. :-)

I den forbindelse kan jeg anbefale denne helt gratis time-management metode - Pomodoro Teknikken.

Teknikken går i al sin enkelthed ud på, at du arbejder med et stopur ved din side, der er sat på 25 minutter. Når du
går igang med en opgave, tænder du stopuret, og du lader dig ikke forstyrre eller aflede i 25 minutter (ingen facebook, ingen mails, ingen Communicator, ingen vask skal lige sættes over etc).

Når stopuret ringer holder du 5 minutters pause! Kig væk fra skærmen/bogen stræk benene, hent en kop the etc.

Når du har arbejdet 4 x 25 minutter (= 4 pomodoroer) holder du en længere pause.

Den del af pomodoro-teknikken, som jeg har beskrevet idag handler om at skaffe ro til sine studier, koncentrere sig fuldt ud om stoffet i afgrænsede tidsperioder - og tro mig, du kan nå meget mere, end du tror på en pomodoro. Bare husk reglen, du må ikke lade dig forstyrre.

Imorgen skriver jeg lidt mere om teknikken, primært om hvordan du kan blive bedre til at planlægge din studietid med teknikken. Hvis du ikke kan vente, kan du finde det hele her.
Læg mærke til, at man kan downloade bogen som pdf ganske gratis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar