søndag den 29. august 2010

Studieteknik - pomodoro II

Igår skrev jeg om, at bruge pomodoro-teknikken til at skabe ro og fordybelse i sin studietid, idag vil jeg skrive lidt om, hvordan du kan bruge den til at strukturere din studietid og blive bedre til at forudse, hvor lang tid de enkelte studieopgaver tager.

Inden du går i gang med dit studiearbejde, prioriterer du, hvad du skal nå idag. Du skriver hver opgave op på et stykke papir.


Eksempelvis:

Læse artikel af Yndigegn

Blogge om ugen der gik

Skrive case

Kommentere på 5 af de andre blogs


Når du har skrevet punkterne op, estimerer (vurderer) du, hvor mange pomodoroer hver opgave vil tage. Husk at en pomodoro er 25 minutter i fuld koncentration.


Eksempelvis :

Læse artikel af Yndigegn - 2 pomodoroer

Blogge om ugen der gik - 2 pomodoroer

Skrive case - 3 pomodoroer

Kommentere på 5 af de andre blogs - 2 pomodoroer


Du lægger dit arbejdspapir foran dig og går igang med arbejdet.


Hver gang du har brugt en pomodoro på en opgave sætter du så en streg ud for opgaven, så du kan holde styr på dit tidsforbrug. Måske tager det kun 1 pomodoro at læse Yndigegn, måske tager det 3 eller 4.


Det er ikke så vigtigt, om du har gættet rigtigt. Det der er vigtigt er, at du samler dig et materiale, som du kan lære af. Nogle af os (undertegnede inklusive) er uforbederlige tidsoptimister, andre det modsatte. Uanset om du har en tendens til at undervurdere eller overvurdere, hvor lang tid opgaverne tager, så vil det være en fordel for dig, at blive bedre til at lave en mere realistisk vurdering. Når du bliver god til at lave realistiske vurderinger, kan du ret præcist planlægge din studietid, og dermed bliver det lettere for dig at vide, hvornår du kan holde fri med god samvittighed. Smart ikke?


Kilde: http://www.pomodorotechnique.com/


1 kommentar:

  1. Jamen så vil jeg prøve at "pomodorere" idag:0) Jeg plejer sædvanligvis at lave en liste, men har aldrig været så struktureret omkring tiden, og det hænder da at man pludselig har siddet, i flere timer i træk og hovedet er ved at sprænges. Det hjælper nu heller ikke på pomodoro at studienettet kører s.... langsomt!

    SvarSlet